Szczerze myślałem że centra futura to coś lepszego, mój w skodzie w 13 mc używania odmówił co prawda moja wina i dowiedziałem się po fakcie. Nigdy nie kupuje się aku w supermarkecie.
Akumulator - jak kupić mądrze
Zwiń
X
-
ja polecam austriackiego bannera.
u mnie w starym agr z 400 000 przebiegiem wytrzymał 5 zim i nigdy mnie nie zawiódł aż autko sie sprzedało.
teraz mam rocznego boscha/jakis wysoki model/ kupionego przez poprzedniego właściciela i ni ejestem zadowolony. Banner krecił dużo żwawiej a miał te same paramerty.
Komentarz
-
-
A ile powinien wytrzymać akumulator w starym aucie żebyście byli zadowoleni? 10 lat? Pamiętajcie o tym, że wraz z wiekiem auta akumulator ma coraz bardziej przejechane. Dlaczego? Ano dlatego, że bardzo często przechodzimy wraz z wiekiem auta na coraz gęstsze oleje i co za tym idzie rozruch jest trudniejszy. Rozrusznik nie ma już takiej sprawności jak na początku żywota. Na pierdoły wydajemy w ciągu tych kilku lat dUUUżo więcej. Ale jak przyjdzie dołożyć do aku to tragedia. "Przecież wymieniałem 4 lata temu. Jeszcze powinien X lat wytrzymać. Nigdy więcej więcej tego gówna" :roll:
Komentarz
-
-
Dawniej może tyle wytrzymywały jak ktoś jeździł mało i rzadko, nie miał nawalone elektryki/elektroniki w aucie, klimatyzacji. Jeździło się kiedyś bez świateł. Akumulator ma teraz dużo więcej pracy. Zapomiał bym o wszelkiego typu ogrzewaniach, nagrzewnicach i innych pożytecznych acz pierdołach. Nie dziwcie się więc, że nasze akumulatory nie wytrzymują tyle co kiedyś.Zamieszczone przez slaviCzasy takich aq się skończyły .... czarna fabryczna varta wpychana do vaggroup tyle wytrzymywała.Zamieszczone przez kabanosA ile powinien wytrzymać akumulator w starym aucie żebyście byli zadowoleni? 10 lat?
Komentarz
-
-
Ja mam wprawdzie 2.0 TDI BMM, a od tygodnia jeżdżę z varta silver dynamic. Na razie jest super.Zamieszczone przez BADYLPanowie a co polecacie do 2.0 TDI BKD?
Centry u mnie nie mógłbym kupić, ale pamiętam z lat młodości baterie centra w pilocie- ciągle się wylewały
Więc chyba bosch albo varta.
Komentarz
-
-
Ta Centra to jest chyba to samo co Exide Premium 77 Ah, którego zakupiłem ostatnio i jest tańszy.Zamieszczone przez Biszczu
BADYL, Bosch poleca Akumulator Bosch S5 a Centra Future 77 Ah
Może mi ktoś powiedzieć, czy to normalne, że w zimie wzrasta troszkę napięcie ładowania? Po wymianie aku sprawdziłem napięcie i wyszło 14.60V, a po wyłączeniu silnika na aku było trochę ponad 13V przy ok. -10. W lecie pamiętam bo walczyłem z alternatorem, że napięcie ładowania było w okolicach 14.40V.
Komentarz
-
-
Nasza Polska Centra niczym nie ustępuje Boschowi wykonywanym w Chinach.
S3 - Centra Zwykła
S4 - Centa Plus
S5 - Centra Futura
Do osób polecających produkty zagraniczne typu Bosch, Varta, Banner itp. itd., jeśli macie coś wspólnego z produkcją czegokolwiek, też od was nic nie kupie, tylko wybiorę produkt chiński.
Jak tak dalej pójdzie to my będziemy pracować dla Chin za 1 euro brutto za 1h.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Ja właśnie promuje promuje polskie produkty i kupiłem Centrę futurę 77ah http://allegro.pl/akumulator-centra-...090450213.html
Dziwne że w mojej OII był fabryczny 61Ah 540A a w sklepach zalecają 74 lub 77Ah.
Mój wytrzymał prawie 4,5 roku i jeszcze w zasadzie na dodatnie temperatury mógłby być. Ale co tam kupiłem nowy, stary będzie na półce jako rezerwowy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Po 4 latach padła Centra standard 60Ah i zastanawiam się jaki teraz kupić do O1 1.6 AKL. Z dodatkowego sprzętu jedynie CB, raczej krótkie trasy czyli raz na tydzień 15km :wink:
Zastanawiam się nad
- CENTRA FUTURA 53Ah 540A
Co o tym sądzicie, jakieś inne propozycję :?:
Trochę poczytałem w necie i raczej już odradzają Futurę gdyż jest robiona w Hiszpanii a gwarancja to mit. Może Centrę Plus?
Komentarz
-

jak już mi całkowicie zdechnie mi aku to wtedy wybiorę którąś z podanych wyżej pozycji
Komentarz